Live bij de Vrijheit;

Strandexcursie: “Het leven rondom de Vrijheit”

15 september 2019 // 11:00 uur

IVN afdeling Midden-Kennemerland organiseert op zondag 15 september een strandexcursie: ‘‘Het leven rondom de Vrijheit’’. De excursie start om 11.00 uur vanaf het Heemskerkse strand onderaan het strandpaviljoen de Vrijheit.


De Noordzee is het grootste en tevens minst bekende natuurgebied van ons land. Weinig mensen zijn vertrouwd met de wereld die schuilgaat onder het wateroppervlak. Het strand, dat kennen we goed als plek om te wandelen, uit te waaien en te zonnen in de zomer. Maar wat weten we over de schelpdieren en andere organismen die leven op de grens van zee en land. Waar leven deze schelpdieren van en hoe planten ze zich voort?
Waar komt het zand van onze stranden vandaan en hoe ontstaan de duinen? Waarom groeien hier geen “kwarrige” eiken, maar helmgras? Wie zijn hier de pioniers? Onze gids vertelt u er graag over.

Vertrekpunt: Voor deze excursie verzamelen onderaan het strandpaviljoen “de Vrijheit’’ om 11.00 uur op het Heemskerkse strand. Alleen met de fiets te bereiken. U kunt hier komen via de ingang van de duinen bij Geversduin of via de ingang tegenover de patatoloog (aan de Rijksstraatweg in Heemskerk) en dan de bordjes "strand Heemskerk" volgen.
Het is een wandeling van zo’n 1,5 uur en niet geschikt voor kleine kinderen, wandelwagens of rolstoelen.

Opgeven kan via ivn.middenkennemerland.
Veel plezier!


Nog meer live muziek bij de Vrijheit:

Heemskerk Beach Weerbericht

°

GESLOTEN